-->

المكونات

٢ كوب أرز بسمتى مغسول ومنقوع فى ماء ساخن
١ بصلة كبيرة متقطع صغير
٣ فص ثوم مفروم
٢ حبة فلفل احمر بارد أو حار حسب الرغبة
ورق لورا
ملح
مكعب ماجى
نص معلقة صغيرة بودرة زعفران
معلقتين صوص باربيكيو
معلقتين كاتشب اختيارى
معلقة مسطردة

الطريقة

  • فى حلة على نار نضع معلقتين زيت 
  • ندبل البصل والتوم ونقلبهم حتى يتغير لونهم للذهبى
  • نضيف الفلفل الاحمر ونقلبهم 
  • نصيف ورق اللورا 
  • ثم نبدأ بإضافة الكاتشب وصوص ال باربيكيو والمسطرة 
  • نضيف الملح و بودرة الزعفران والماجى ونتركهم حتى الغليان 
  • نضيف الماء المغلى ونتركه يغلى مع باقى المكونات 
  • نضيف الارز المغسول ومنقوع ومتصفى جيدا من الماء
  • نغطى الارز ونتركه يستوى بالطريقة التقليديه 
  • ويقدم مع الفراخ المقرمشة وسلطة الكول سلو ومخلل
جربوه هيعجبكم جدا 
بألف هنا 

مطبخ سمسم
كاتب المقالة
كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع مطبخ سمسم .

جديد قسم : أطباق رئيسية