-->

طريقة عمل طاجن اللحمة بالبصل ودبس الرمان

طبعا حتى اللحوم والفراخ بنزهق منها نتيجة الروتين اللى بنعملها بيه وطريقة تقديمها الثابتة , هاعمل معاكم النهاردة
أحد الطرق المميزة لعمل اللحمة لما تحبى تجددى أو تعملى أكلة مميزة


لحم بدبس الرمان

المكونات

نصف كيلو لحمة مقطعة مكعبات
نصف كيلو بصل جوانح
ملح
فلفل أسمر
ملعقة صغيرة من السبع بهارات
عودين قرفة
5 فصوص توم مفروم
3 فصوص مستكة (لو متاح)بتدى نكهة ممتازة
نصف ملعقة صغيرة سكر
2 ملعقة كبيرة من دبس الرمان



الطريقة


  1. نضع زيت فى طاسة على النار وبعد مايسخن كويس هاننزل بقطع اللحمة واحدة واحدة علشان الزيت مابيردش فاتنزل ميتها
  2. نقلب اللحمة لحد ماتاخد لون من كل الجهات
  3. نضيف القرفة والمستكة ونقلب كويس لحد مانشم الريحة المميزة
  4. نضيف الثوم المفروم مع التقليب لحد مايختلط كويس
  5. ننزل بنصف ملعقة سكر والسبع بهارات ونهدى النار
  6. نضيف الملح والفلفل الأسمر
  7. نضيف دبس الرمان
  8. بيكون معانا طاسة تانية على النار فيعل ملعقتين زيت ونضيف فيها البصل الجوانح مع التقليب المستر لحد ماياخد لون بنى فاتح
  9. بعد كدا هانضيف البصل على اللحمة ونقلبهم كويس ونظبط ملحهم وننزل بيهم فى طاجن ونغطيه بفويل
  10. ندخله فرن مسبق التسخين على درجة حرارة 180 لحد ماللحمة تستوى براحتها مانعيش النار
  11. هايبقى جنبنا مية دافية هانضيف منها كل فترة للطاجن لو لاحظنا إن الصوص بينشف
  12. الصوص بالبصل طعمه حكاية
  13. بعد ماتستوى هانطفى فيها فحمة لزوم طعم المشى


هاتقديميها مع رز وشعرية أو عيش



للمشاهدة على يوتيوب




مطبخ سمسم
كاتب المقالة
كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع مطبخ سمسم .

جديد قسم : لحوم

إرسال تعليق