-->

طريقة عمل الكريم كراميل

طبعا يومين الحر دول محتاجين ترطيب 
وياجمال الكريم كراميل كدا وهو طالع من التلاجة بيرطب لوحده

طريقة عمل الكريم كراميل


المقادير

لتر حليب دافى
٦ بيضة
٨ ملاعق كبار سكر
معلقة فانيليا سائلة أو كيسين فانيليا بودرة

الكراميل

كوب إلا ربع سكر
معلقتين ماء

الطريقة

أولا تحضير الكراميل

نضع السكر والماء فى طاسة على نار هادية ونقلب لغاية ما السكر يذوب .
بعد ذوبان السكر نوقف تقليب لغاية ما يكون لونه بنى فاتح.
ننزل بالكراميل فى البولات.

دلوقتى بقى الكريمة

نضرب البيض مع السكر كويس فى الخلاط أو بالهاند بلندرولما السكر يدوب نضيف اللبن و الفانيليا ونخلطهم كويس نصفى الخليط من الرغوة .
نصب خليط الكريمة فى البولات على طبقة الكراميل و نشيل أى بواقى للرغوة اللى على الوش .
نغطى البولات بفويل .
نرص البولات فى صينيه ونضع فى الصينية ماء مغلى ارتفاعه يكون نص البولات .
ندخلة فرن مسبق التسخين على درجة حرارة ١٨٠ لمدة ٤٠ دقيقة فقط علشان يفضل ناعم ومفيهوش ثقوب٠
نطلعة من الفرن نكشف البولات ونضعها فى التلاجة ٣ ساعات .
تقلب البولات فى طبق التقديم .
وبألف هنا

رابط المشاهدة على يوتيوب



مطبخ سمسم
كاتب المقالة
كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع مطبخ سمسم .

جديد قسم : تحلية

إرسال تعليق