-->

طريقة عمل بسكوت السابليه

بسكوته لذيذة وطريقتها سهلة وممكن تغطى كل المناسبات زى الأعياد وأعياد الميلاد وطريقة تقديمها بأشكال مختلفة بيخليها فيها شىء من التزيين للأصناف اللى جنبه

بسكوت سابليه

المقادير

  • ٤٧٥ جرام دقيق متعدد الاغراض
  • ٣٠٠ جرام زبدة
  • ٢٠٠ جرام سكر بودرة
  • بيضة كاملة + صفار بيضة
  • ربع معلقة صغيرة بيكنج باودر
  • معلقة صغيرة فانيليا سايلة
  • رشة ملح

 الطريقة

  1. نخفق السكر و الزبدة بالمضرب الكهربي حتى الحصول على قوام كريمى
  2. نقوم بإضافة البيض و الفانيليا ونخفقهم حتى يمتزجوا
  3. نضيف الملح والبيكنج باودر على الدقيق ونخلطهم
  4. نبدأ نضيف الدقيق حبه بحبه ونلم العجينه بالاسباتيولا أو بأطراف الاصابع
  5. لو عايزين نشكل جزء من العجينه بالكاكاو
  6. ننقص جزء من العجينه قبل ما نضيف آخر حبة دقيق ونضيف عليها معلقتين كاكاو ونلم العجينه
  7. نظبط قوام العجينه البيضا ونغطي باسترتش وندخلها ساعة التلاجة
  8. نفرد العجينه بالنشابة بين كيسين بسمك رفيع جدا  ونقطعها بفطاعات ونرصها فى صينيه متبطنة ورق زبدة
  9. تدخل فرن مسبق التسخين على درجة حرارة ١٧٠  من غير مانشعل الشواية ربع ساعة أو لغاية ما الارضيه تصفر
  10. نطلعها من الفرن ونسيب السابلية يبرد تماما قبل ما نحركه من على الصينية
  11. بعد ما يبرد ازينه بالشيكولاتة أو مربي أو توفى


مطبخ سمسم
كاتب المقالة
كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع مطبخ سمسم .

جديد قسم : تحلية

إرسال تعليق